Coruptia din sistemul judiciar

In 2005 am introdus primul o propunere legislativa in Parlament privind raspunderea magistratilor. N-a fost luata in seama. Am introdus si o propunere pentru modificarea legilor privind serviciile secrete. Nu m-a sprijinit nimeni, niciun partid. Ma bucur ca, iata, in sfarsit, ceea ce am spus de aproape 20 de ani, ceea ce am si scris acum 14 ani, a devenit o tema de dezbatere generala.

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu

Vorbesc de aproape 20 de ani despre coruptia din sistemul judiciar. L-am denuntat mereu, nu doar ca om politic, dar si ca avocat, unele dintre dosarele penale in care am aparat fiind puternic mediatizate. Am dat nume procurori si judecatori abuzivi, am adus probe. Am vorbit mereu despre coruptie sistemica, la nivelul tuturor puteriloc statului. In 2003 am publicat si cartea „Magistratura impotriva statului de drept”, in care devoalam faptul ca exista o coruptie care survine direct din legi neconstitutionale, abuzive, nedrepte, care legalizeaza interventia politica, dau aspect de legalitate abuzului si incalcarii drepturilor cetatenilor, contra Constitutiei Romaniei.

Multi imi spuneau: d-le, exagerezi, vrei capital electoral! Argumentele mele, desi cunoscute destul, n-au fost luate in seama decat prea putin.

In 2005 am introdus primul o propunere legislativa in Parlament privind raspunderea magistratilor. N-a fost luata in seama. Am introdus si o propunere pentru modificarea legilor privind serviciile secrete. Nu m-a sprijinit nimeni, niciun partid.
Ma bucur ca, iata, in sfarsit, ceea ce am spus de aproape 20 de ani, ceea ce am si scris acum 14 ani, a devenit o tema de dezbatere generala. Destul de tarziu. Dar, si acum, este bine. Sunt pline televizoarele de procurori incompententi si corupti, adevarati interlopi, care au ajuns in functii extrem de importante pentru ca sistemul a avut nevoie de ei: nu a fost vointa lor, ci a acestui sistem care lucreaza in umbra, controlat de forte nelegitime si corupte, cu interese, indeosebi economice, impotriva statului roman.

Am stiut si s-a stiut de toate aceste realitati. Au fost facute publice cu analize care, va asigur, nu semanau deloc, chiar deloc, cu teza de doctorat a d-nei Kovesi, ca tinuta profesionala. Sper ca a venit vremea, intr-adevar, sa se schimbe ceva. Dupa ce am scris cartea, cu nume deloc intamplator ales, „Magistratura impotriva statului de drept”, a venit la putere Traian Basescu si fosta Alianta DA. Nu doar ca n-au facut nimic, o alianta de dreapta, din care si eu am facut parte, dar au transformat mafia de partid a PSD intr-o mafie de stat. Nu partidele vor face schimbarea, ci opinia publica. Sper ca aceasta schimbare, in sensul de revenire la o normalitate pe care ne-o dorim, dar de care n-am avut parte niciodata in istorie, sa se faca, de aceasta data, la presiunea opiniei publice, a cetatenilor, pe care procurorul Portocala – Negulescu ii numeste „bizoni”. Uite, d-le Portocala, te-au dat jos „bizonii” de pe scaunul de procuror, e un inceput bun, nu ti se pare?

Sursa: Aurelian Pavelescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.