Demisii din PSD şi din Guvern

Daniel Şandru a precizat că Departamentul CENTENAR a fost înfiinţat pentru a celebra România aşa cum o arată deviza sa, nu pentru a o dezonora. ”Pentru activitatea desfăşurată de la înfiinţarea sa, din august 2016 şi până astăzi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat concepţia unei Românii sărbătorite prin modernizare şi progres. Credem că o astfel de concepţie este incompatibilă cu acţiunile Guvernului Grindeanu.

Daniel Sandru
Daniel Sandru

Secretarul de stat Daniel Şandru şi consilierii săi şi-au anunţat demisiile din Guvern, acuzând faptul că Executivul a transformat serviciul public în serviciul unor politicieni cu probleme penale. În acelaşi timp, fostul ministru din Guvernul Ponta, Aurelia Cristea, şi-a prezentat demisia din PSD.

Daniel Şandru a demisonat din funcţia de secretar de stat în Guvern după decizia Executivului Grindeanu de a modifica în miez de noapte legislaţia penală. Şandru a fost cooptat în Guvern de Dacian Cioloş, dar rămăsese şi în echipa Grindeanu.

„Menţionez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziţia pe care o deţineţi, aţi transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor Penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democraţiei şi statului de drept 9 august 2016 – 1 februiarie 2017. Sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversării Centenarului marii Uniri, să vă ofere, dle Prim-ministru, un prilej de reflecţie asupra răului pe care l-aţi produs acestei ţări şi care va fi consemnat ca atare în istoria României“, se arată în demisia coordonatorului Departamentului Centenar trimisă premierului Sorin Grindeanu. Daniel Şandru a precizat că Departa

Daniel Şandru a precizat că Departamentul CENTENAR a fost înfiinţat pentru a celebra România aşa cum o arată deviza sa, nu pentru a o dezonora. ”Pentru activitatea desfăşurată de la înfiinţarea sa, din august 2016 şi până astăzi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat concepţia unei Românii sărbătorite prin modernizare şi progres. Credem că o astfel de concepţie este incompatibilă cu acţiunile Guvernului Grindeanu. Credem că Centenarul României unite nu poate fi întâmpinat printr-o nefericită întoarcere în timpuri lipsite de speranţă şi orizont şi printr-o abdicare de la valorile morale ale statului de drept”, se mai arată în document.

Alături de Daniel Şandru au mai demisionat şi directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum şi consilierii Cătălina Gabriela Bulborea şi Ruxandra Ivan.

Citeste mai mult: adev.ro/okp6an

Leave a Reply

Your email address will not be published.