Dupa 27 de ani

Daca nu va exista solidaritate, daca politicienii nostri isi vor cauta, permanent, sprijinul pentru putere altfel decat prin votul natiunii, nu vom iesi din acest cerc vicios al pierzarii. Se poate face?

Lacrimi dupa 27 de ani
Lacrimi dupa 27 de ani

Dupa 27 de ani, 20, 15, 10, 5 etc., se trezira multi ca romanii nu prea mai au nimic, in propria tara. Si, pac la razboiu! Urla, multi dintre cei care au contribuit din plin la aceasta imensa afacere impotriva romanilor, ca nu e bine, ca trebuie sa se repare. Cum am ajuns ca pamantul sa fi fost cumparat, cu milioanele de hectare, de rechini imobiliari? Cu s-a ajuns ca piata alimentara sa fie ocupata de produse straine mai scumpe si mai proaste, iar producatorii autohtoni sa se zbata in saracie, cei care inca mai sunt? Cum s-a ajuns sa nu mai avem industrie?

Pai, d-nii mei, toate acestea sunt rezultatele unui intreg proces, pas cu pas, ca sa citez din „clasici”. De fapt, n-a existat un program de dezvoltare a tarii, nu exista nici azi, parlamentele si guvernele, presedintii tarii improvizand de la un an la altul, mai degraba interesati de cum sa ramana la putere, decat de treburile tarii si ale oamenilor. Si, pentru a ramane la putere, au tranzactionat tara. Cand unii au guvernati, pentru ceilalti singurul obiectiv a fost sa-i impiedice, sa-i injure, sa-i discrediteze… Cand au venit la putere ei, ceilalti, la fel! Si asa, si-au facut loc „arbitrii” internationali: ei au cam hotarat cine trebuie sa fie, cine nu. Si cine a ramas, a trebuit sa „plateasca tainul” vorba lui Basescu. Cine da mai multi, ala e! Ca pe timpul fanariotilor, dar si al turcilor: cine dadea birul mai mare, acela era pus domnitor. Aceeasi logica, aceleasi mecanisme. In raporturile de putere nimic nu s-a prea schimbat.

Nu asa s-a intamplat in Polonia, Cehia, Ungaria, dar si in tari mai mici, foste comuniste, unde clasa politica s-a luptat in interior, dar a fost solidara pe chestiunile majore, de interes national. Au fixat un prag: pana aici! La noi, nu! Pentru un biet mandat de presedinte, au fost si sunt in stare sa vanda la bucata, roman cu roman. Pentru un mandat de premier si o functie grasa la Bruxelles, au dat contracte de zeci si sute de miliarde si au concesionat tara pentru decenii.

Daca nu va exista solidaritate, daca politicienii nostri isi vor cauta, permanent, sprijinul pentru putere altfel decat prin votul natiunii, nu vom iesi din acest cerc vicios al pierzarii. Se poate face?

Sursa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010228020447

Leave a Reply

Your email address will not be published.