În ritmul ăsta prevăd un viitor catastrofal!

In prezentul destul de confuz hotarul dintre taberele politice nu este inca net transat, iar noi, oamenii cei mai multi suntem inca impartiti, stam cu cate un picior in fiecare si ne opintim sa gasim calea spre normalitate.

Gheorghe Duduiala
Gheorghe Duduiala

Ne aflam în fața unei adevarate cotituri fundamentale cu privire la schimbările care vizeaza natura si omul cu urmari ce ni se par incalculabile. In prezent traim intr-o lume stresanta la nivelul planetei, iar despre noi e tot mai vizibil din multe puncte de vedere ca viata a devenit chiar socanta. Tabloul tuturor schimbarilor cu partile sale pozitive si mai cu seama negative ne este cunoscut, dar cum ar putea fi el inteles si cum ar putea fi acceptat?

Nu este de mirare ca oamenii sunt nauciti si nu mai fac nici cel mai mic efort pentru a intelege nici propiul lor adevar. Concret, incoerenta vietii politice se reflecta in dezintegrarea personalitatii, disparitia bunului simt si promovarea incompetentelor de tot felul care par sa sfideze specia umana.

În această mișcare haotica, psihoterapeutii si indrumatorii spirituali o duc minunat in timp ce oamenii ratacesc fara tinta printre nevoi si greutati de neimaginat, motiv pentru care se mai lasa antrenati in diverse secte religioase și societăți oculte sau și mai rau, cad intr-un individualism patologic, convinsi fiind ca realitatea este absurda, dementa sau lipsita de sens. Un lucru insa este clar, s-au acumulat in prezent atat de multe probleme incat pacea si existenta civilizatiei umane sunt continuu amenintate cu disparitia, daca ne gandim ca la nivelul intregii lumi sunt pregatite deja o suta de tone de trinitrotoluen pentru fiecare laborator al planetei.

Cum poate oare exista o cale mai la indemana de a tinde spre adevar decat indoiala? In acest context si proverbialul om de rand infricosat de socul prezentului se intreaba nedumerit: „In ce lume traim, ce lume mai construim, incotro mergem?”. In fapt planeta noastra reprezinta nu numai o zestre ci si suportul vietii noastre.

Cineva spunea minunat: „Pamantul nu l-am mostenit de la parintii ci il avem imprumutat de la copiii nostri” , si atunci intreb din nou: in ce lume traim? Oamenii civilizati isi dau seama ca nimeni, fie el istoric, planificator, astrolog nu cunoaste si nici nu poate cunoaste viitorul. Dar pe de-alta parte nici nu putem fi naivi sa presupunem ca soarta a impartit cartile impotriva speciei umane.

Ca fiinte superioare posedam inteligenta si imaginatie, trebuie doar sa invatam mai bine sa le folosim eficient in lupta cu viata. Tot ce se intampla acum ne da si o idee despre modul si semnificatia schimbarilor, respectiv, ce trebuie sa ne domine in primul rand este un mediu mai inteligent ce ar putea produce oameni mai inteligenti, un mediu psihologic mai sanatos pentru noi si copii nostri.

A pune intrebari cuprinzatoare despre viitorul nostru nu este doar o chestiune de curiozitate, este o chestiune despre supravietuire intr-o epoca de schimbari explozive, cand vietile personale sunt sfasiate, ordinea sociala existenta se prabuseste si un nou mod de viata imprevizibil se iveste la orizont. Aceasta analiza explica de ce partidele noastre politice existente lasa atat de mult impresia ca sunt unul imaginea celuilalt intr-o oglinda tulbure. In prezentul destul de confuz hotarul dintre taberele politice nu este inca net transat, iar noi, oamenii cei mai multi suntem inca impartiti, stam cu cate un picior in fiecare si ne opintim sa gasim calea spre normalitate.

Gheorghe Duduiala

Leave a Reply

Your email address will not be published.