Miracolul din viaţa mea. Întalnire cu Dumnezeu!

Dacă aş putea să ofer ceva la schimb acestor oameni minunaţi, le-aş oferi nemurirea, nu sunt doar vorbe mari, cine a cunoscut bine astfel de întâmplări, înţelege.

Duduiala Gheorghe
Duduiala Gheorghe

În luna iulie 2014, în timpul unui atac de cord am avut presentimentul secundei finale cu care se anunţă atacul propriu-zis. În acele momente simţeam că tot ce văd şi aud în jurul meu este indescriptibil, e ca şi cum o persoana care vede ar încerca să explice unui orb cum este cerul.

Simţeam că timpul se dilată şi apare ca un năvod cu ochiuri mari prin care ar trece şi peşti mari şi mici, simţeam cum se apropie veşnicia de mine. Curând aveam să ajung la clinica Montza din Bucureşti.

Acolo, deodata cineva îmi întăreşte ultima speranţă spunandu-mi: ”Nu-ţi fie frică de moarte, cât timp respiri trăieşti, eşti sprijinit de cineva, chiar dacă semnele morţii sunt multe şi evidente. Poate că asta se întamplă fiecarui bolnav aflat ca mine în faza terminală care vede medicul din faţa lui nu ca pe o zeitate ci vede toată nomenclatura dumnezeiască. Asta am văzut şi am simţit şi eu în acel moment, colectivul de medici format din: dr. Theodor Cebotaru, dr. Lucian Dorobantu, dr. Flavius Steiu, dr. Carmen Steiu, dr. Silviu Gheorghe. De atunci, pentru felul cum au acţionat şi m-au adus pe axa vieţii, îi consider mari iubitori de oameni şi vreau să le transmit la toţi veşnica mea mulţumire şi preţuire pentru harul şi munca lor la foc continuu cu care transformă o dramă în bucurie. Aritmetica echilibrului dintre şansă şi vise a decis prin voinţa şi munca lor să-mi continui viaţa.

Îndrăzneala şi tehnica lor umanizată dau sensul umanist în actul medical prin care medicul individual sau în colectiv este şi va rămâne reperul care orientează oameni aflaţi în suferinţa spre bucuria vieţii. Bucurie redata fireşte de oameni pentru care fericirea personală este bucuria oferită celorlalţi.

Dacă aş putea să ofer ceva la schimb acestor oameni minunaţi, le-aş oferi nemurirea, nu sunt doar vorbe mari, cine a cunoscut bine astfel de întâmplări, înţelege.

Cu mult respect şi sincera preţuire veţi rămâne în memoria mea de pacient!

Gheorghe Duduiala
Craiova, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.