Modelul acestei lumi se schimba sub ochii nostri

Politicienii romani sunt orbiti de cu totul alte probleme…..Salvarea de la acuzele privind coruptia,care acuze s-au tot adunat pare principala lor problema…. Restul il lasa in seama Uniunii Europene….. ca de aia ne-au bagat europenii acolo….

Ioan Avram
Ioan Avram

Presedintele Trump a stabilit taxe pentru importurile de otel si aluminiu. 25% otel si 10 % aluminiu…. Cei mai mari importatori de otel sunt China,Germania,Japonia,Corea de Sud,Turcia si Brazilia. Cei mai mari importatori de aluminiu sunt:Gerrmania,China, Canada si Brazilia.

Trump a semnat respectivul document flancat de muncitori americani din industria orelelui si aluminiului.

Dupa care Presedintele SUA a declarat:„Fabricile noastre au fost lăsate să zacă în praf iar oraşe şi comunităţi întregi au devenit fantome. Muncitorii care şi-au vărsat sufletul în clădirea acestei naţiuni măreţe au fost trădaţi. Dar, de-acum, s-a terminat cu trădarea!”(sursa: adev.ro/p5ao8v)

Zicerea pare perfect potrivita pentru ceea ce s-a intamplat si in Romania dupa ’89…..

Are curajul cineva dintre politicieni sa recunoasca,sa spuna adevarul,asa cum a facut-o Trump?

Ma indoiesc…. Politicienii romani sunt orbiti de cu totul alte probleme…..Salvarea de la acuzele privind coruptia,care acuze s-au tot adunat pare principala lor problema…. Restul il lasa in seama Uniunii Europene….. ca de aia ne-au bagat europenii acolo….

Dincolo de toate asistam in continuare cu pasi cand mai repezi,cand mai inceti la schimbarea de paradigma,de model a acestei lumi.De la globalizare si „politica”corecta” la un conservatorism reinoit sau dus mai departe….cu mijloacele timpului in care traim….. Liberalismul anarhic,a-toate-stapanitor pierde teren masiv…… Natiunea(un bun necesar de altfel),in sensul frumos,normal,…… fara batai in pieptul de arama……. castiga…..

Gata cu modelul globalizarii…..Si americanii au lansat (alaturi de altii) conceptul de globalizare….. Care a creat iluzia amarnica ca rolul oamenilor este sa stea in fata unui calculator si…..sa astepte banii(nu zic sa faca banii….). Noi nu mai producem nimic,produc „negrii” de prin Asia sau Africa si noi eleganti si curati stam in fata calculatorului si invartim banii prin banci….. „Ideologii” globalizarii au uitat un lucru.Sa luam America….Cum poti sa pui/lasi/aduci 300 de milioane de oameni sa astepte banii numai din jocuri de bursa si profituri/dividende venite de la fabricile/producatorii tai aruncati pe glob….. Cum poti sa le dai la toti posibilitatea sa traiasca….. ? Iluzia cretina a”facutulu”i bani stand i in fata unui computer s-a intors impotriva „elitei ” americane care a promovata(elita mai socialista decat comunistii de ieri…).

America ca si orice natiune care se crea puternica,trebuie sa si produca…. Nu numai in agricultura ci si in industrie,etc,etc…

A fi muncitor in tara ta a devenit o rusine in ochii cadelnitarilor globalizarii…… Munca ramane la „negrii”,noi invartim, din tastatura, lumea…

Trump,de fapt nu Trump ci mersul vietii, le-a dat acestor „elite” o lovitura de rever peste bot,peste creierul lor aburit de fantasmele comunismului lor( mai impocrit decat cel leninist). Si nu numai lor….Ci si altor jucatori perdanti cu lumea, la masa iluziilor…Perdanti din care fac parte si unii dintre prietenii nostri din vestul Europei…. A fi muncitor in tara ta a devenit o rusine in ochii „globalistilor”

Trump suna trezirea…..Nu este nici prea devreme,nici prea traziu….. Lumea revine la ceea ce este firesc,la productie,la natiune la oameni mai bine sau mai rau asezati pe scara sociala….. Dupa puterile fiecaruia…. Dar nu toti sunt genii economice sau sau cititori pe partea din internet devenita demult hazna… Sunt milioane de oameni care nu sunt patroni si care trebuie sa munceasca in fabrici sau pe ogoare….(O,cum se stramba unii la citirea acestui prea frumos cuvant,ogor…..)

Incercati si recititi zicerea lui Trump.Admiteti ca asa s-a petrecut si in Romania post decembrista?

Admiteti ca se putea si altfel?

Dar vorba cantecului:ce a fost,a fost….ce va fi,va fi…..! Va fi o lume reasezata e care cei tineri sau pulifricii….. inca nu o banuiesc….. Ei,in continuare ca soldatul japonez ramas ani buni in jungla desi razboiul …… este cu noi si printre noi!

Sursa: https://ioanavram.wordpress.com/2018/03/10/editorial-modelul-acestei-lumi-se-schimba-sub-ochii-nostri-suntem-in-stare-sa-vedem/

Leave a Reply

Your email address will not be published.