Pentru a avea succes in Romania, dreapta trebuie sa urmeze linia PNTCD

Catalin Avramescu
Catalin Avramescu

Nu am vrut sa mai postez imediat dupa infrangerea dreptei si a protestelor. Nu era cazul. Protestatarii care au crezut cu adevarat in ceea ce fac merita respect, nu se cadea sa le pun sare pe rana. Ceilalti, manipulatorii, nu merita nimic, dar ei vor raspunde in fata celor pe care i-au inselat.

Acum ridic o alta problema: credeti ca Iohannis va renunta la referendum? Sa zicem ca merge mai departe: vom avea un referendum sprijinit de PSD, in care Dragnea va merge la vot si va declara surazator ca a votat pentru. Si atunci impotriva cui lupta Iohannis?

Cred ca el a incercat sa-l imite pe Basescu, caruia i-a iesit magistral referendumul pentru maxim 300 de parlamentari. Dar Iohannis nu are nici viclenia si nici carimsa marinarului.

Daca se va face un referendum Iohannis are un singur scop: cel electoral. Insa in conditiile in care PSD va sprijini referendumul Iohannis va ramane din nou in offsaid. Toata armata lui Basescu, care acum s-a regrupat in spatele lui Iohannis alaturi de ce mai ramasese in PNL, nu are cum sa guste o noua infrangere. Prevad ca tensiunile se vor escalada.

De cealalta parte, PSD, cu Ana Birchall la justitie si consilierii israelieni readusi in tara, este pregatit sa raspunda oricaror tentative ale lui Iohannis de a lansa un nou atac.

Pentru a avea succes in Romania, dreapta trebuie sa urmeze linia PNTCD. O dreapta responsabila, constructiva si deschisa la dialog, o dreapta care nu isi mai transforma electoratul in niste caini turbati, ci in cetateni care gandesc. Doar asa putem reusi.

Sursa: https://www.facebook.com/Catalin.Avramescu.1

Leave a Reply

Your email address will not be published.