Pro sau Contra: Manipularea facuta de #Rezist

Judecatorii au sustinut cu totii aceasta modificare legislativa, o sustin si eu, ca sa-si faca datoria in afara oricaror presiuni ale statului paralel!

Rezist
Rezist

De ce este nevoie de modificarea – trecuta azi prin Camera Deputatilor – prin care se infiinteaza o Sectie pentru cercetarea penala a magistratilor, in cadrul Parchetului General! Manipularea facuta de #Rezist si de opozitia care mizeaza pe inducerea in eroare a populatiei din motive electorale! Argumente juridice:

Motivatia porneste de la constatarea ca au existat nenumarate situatii in care procurorii i-au amenintat si chiar le-au inscenat dosare penale judecatorilor care n-au pronuntat solutii convenabile lor. Adica, procurorul de caz sau colegii acestuia s-au razbunat pe judecatorii care le-au cenzurat actul de acuzare si probatiunea. In aceste situatii, solutiile nu sunt date de catre judecatori, ci ce catre procurorii santajisti. Practica a fost generalizata la nivelul intregii tari. Foarte multi judecatori au acuzat aceste practici, care au compromis actul de justitie: dreptul la aparare, dreptul la un proces echitabil si principiul impartialitatii instantelor.

1) Aceasta Sectie, organizata la nivelul Parchetului General, garanteaza ca magistratii vor fi cercetati de procurorii cei mai bine pregatiti – cu nivel de Parchet General. 2) Acesti procurori vor fi alesi de catre CSM, chiar de catre procurori, fara ingerinta factorului politic, procurorii cei mai bine pregatiti. 3) Magistratii din toata tara vor fi cercetati NUMAI de catre Parchetul General, fiind eliminat pericolul dusmaniilor locale, gastilor si influentelor locale in justitie, inclusiv a serviciilor secrete, care astazi funtioneaza din plin.

4) Nu in ultimul rand magistratii vor putea fi cercetati pentru ORICE INFRACTIUNE SAVARSITA, in mod unitar. DNA are in prezent competenta numai pentru infractiuni de coruptie (luare si dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu…), extinzandu-si de multe ori competenta in mod ilegal si cu privire la alte infractiuni. Noua structura va putea cerceta si cu privire la celalte infractiuni, extrem de importante: cercetare abuziva, supunerea la rele tratamente, tortura, represiunea nedreapta (art. 281 – art. 283 C.pen.), infractiuni comune precum falsul, uzul de fals etc. – infractiuni pe care magistratii le savarsesc in mod constant.

Argumentul opozitiei si #Rezist, potrivit caruia nu ar fi corect sa se infiinteze o structura speciala pentru magistrati, este ridicol. Iata, exista parchetele militare, constituite tot pe criteriul profesional. Pe de alta parte, este reglementata competenta dupa calitatea persoanei (avocati, executori judecatoresti, parlamentari). In acelasi timp: interzice, cumva, Constitutia? Evident, nu! Pentru ca, daca ar fi interzis, s-ar fi invocat. Iata, opozitia NU ARE NICIUN ARGUMENT JURIDIC! Singurul argument real este acela ca DNA si SRI pierd controlul asupra judecatorilor – instrumentul de santaj -, situatia inacceptabila: va fi mult mai greu, daca nu imposibil, ca noua structura sa fie controlata la fel de usor!

Judecatorii au sustinut cu totii aceasta modificare legislativa, o sustin si eu, ca sa-si faca datoria in afara oricaror presiuni ale statului paralel!

Un alt argument, la fel de important: magistratii NU vor mai putea fi acoperiti la fel de usor de colegii lor (procurori sau judecatori) care comit abuzuri impotriva justitiabililor! Pe de o parte, pentru ca Sectia respectiva va fi cu mult mai greu de influentat chiar de catre magistrati, iar instanta care va judeca plangerile impotriva solutiilor acestei Sectii va fi Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta cea mai inalta din stat!

Sursa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010228020447

Mai nou, dar nu atat de nou, tot felul de neica-nimeni vin aici si-mi dau si lectii de drept! Tot felul de analfabeti, nu numai juridiceste vorbind, imi spun cum este cu legea si constitutia, cum este cu institutiile si democratia, tot felul de Sandu Matei in spatele facebook-ului!

Cata nerusinare, ce lipsa de respect, si vorbesc strict profesional. Daca maine ar avea un proces, ar dori cu disperare un avocat – nu vorbesc numai despre mine -, sa le salveze pielea sau sa le apere interesele…

In fapt, aceste retele de neica-nimeni au fost instigate de mult timp de tot felul de papagali din politica si ongisti, care se folosesc de ei cu cinism si isi bat joc. Ce e in capul lor? Noi, d-le, suntem poporul, noi suntem aia care detinem adevarul, noi nu putem gresi! Si, colac peste pupaza, argumentul final: noi suntem victime, noi suntem saraci, voi sunteti hotii! Acesta este bolsevism si fascism!

Am incercat si incerc pe pagina mea sa emit opinii politice si juridice argumentate, sa provoc dezbateri de idei, sa informez si, uneori, sa fac si putina educatie – pentru ca am invatat sa fac asta. Multumesc celor care inteleg si, chiar cu argumente contrare, participa!

Acelor neica-nimeni obraznici, din profilul #Rezist, sunt demni de mila. Vai de ei!

Aurelian Pavelescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.