Programul PNTCD Timisoara

Zilele acestea echipa PNTCD Timișoara a publicat programul pentru Timisoara. Mai jos puteti citi cele 7 puncte ale acestuia.

Programul nostru pentru Timisoara

 

Echipa PNTCD Timisoara
Echipa PNTCD Timisoara

1. Renovarea clădirilor de patrimoniu

Vom căuta finanţare şi vom susţine proiectele pentru renovarea clădirilor istorice, de patrimoniu, cu care odinioară Timişoara se mândrea.

De ce la vecinii noştrii unguri şi in alte oraşe – precum Sibiu, Braşov, Cluj, Alba Iulia – se poate, şi la noi nu? Noi nu preţuim frumosul şi istoria oraşului nostru? Noi nu avem nevoie de turişti?

Mai ales dacă vrem ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană, este nevoie să stabilim ca prioritate refacerea clădirilor şi monumentelor de patrimoniu, să alocăm banii necesari, nu să-i cheltuim pe panseluţe, lalele, palmieri, lucruri care deşi sunt frumoase, au o viaţă scurtă.

2. Mai multe parcuri pentru pentru copii şi câteva parcuri pentru animale de companie

Sunt atâtea spaţii între blocuri pe care cresc bălării sau se adună gunoaie. Acolo s-ar putea construi parcuri pentru copii sau pentru animale de companie. Exista mulţi proprietari de câini care trăiesc la bloc, nu beneficiază de o curte şi se inghesuie în parcuri pentru copii, în spatele blocului sau pe aleile pietonale. Adesea se întâmplă ca patrupezii să sfârşească sub roţile unei maşini.

3. Spitalul pentru animale de companie

În cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară există un spital făcut cu fonduri europene care în momentul de faţă stă nefuncţional datorită lipsei de personal. Vrem să propunem o colaborare între Primărie şi Facultatea de Medicină Veterinară care să includă sterilizarea câinilor fără stăpân de către medici veterinari angajaţi sau plătiţi de primărie, în cadrul spitalului, având inclusiv un scop didactic. Primăria ar economisi bani anulând colaborarea cu firma Daniflor.

De asemenea se poate face şi un program de sterilizare pentru pisicile fără stăpân care s-au înmulţit în jurul blocurilor, ghenelor de gunoi, demisolurilor, şi care prezintă un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor.

4. Mini terenuri de sport deschise 24 din 24 ore

Aceste mini terenuri deschise pănă seara târziu sau chiar peste noapte ar da posibilitatea chiar şi timişorenilor care nu au timp sau bani pentru a merge la o sală de sport, să se relaxeze, să facă mişcare. De asemenea ar fi locul unde copii noştrii ar putea să socializeze, să mai uite de telefoane, tablete, televizor sau jocuri video pe calculator.

5. Îmbunătăţirea serviciilor de salubritate si curăţenie

Reciclarea cu adevărat a deşeurilor colectate selectiv. Proiectarea şi construirea unui nou tip de pubele de gunoi, subterane, care nu pot pot fi golite decât de maşinile firmei de salubritate. Verificarea temeinică a activităţii firmei RETIM, deoarece deseori se pot constata lipsuri ale activităţii lor. Propunem de asemenea eliminarea monopolului acestei societăţi, permiţând şi altor societăţi să intre în competiţie pentru serviciile de curăţenie din oraş.

6. Mai multe pasaje supra sau subterane

Scoaterea căii ferate din oraş este prea costisitoare, dar putem căuta soluţii pentru construirea unor noi pasaje, în special supra-terane şi treceri la nivel peste calea ferată.

7. Automate pentru bilete de transport în comun

De câte ori vi s-a întâmplat să ajungeţi prea devreme sau prea târziu pentru a vă cumpăra un bilet? Soluţia ar fi amplasarea de automate în fiecare staţie.

2 Comentarii la "Programul PNTCD Timisoara"

 1. Dan Barsan   mai 20, 2016 at 5:19 pm

  Mult succes candidatilor PNTCD Timisoara. Sper sa auzim vesti bune dupa alegeri.
  Doamne ajuta!
  Dan

  Răspunde
 2. Vivian Vanatu   mai 21, 2016 at 9:55 am

  Multumim Dan, sa dea Domnul sa auzim vesti foarte bune!

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.