Se indignează unii că Trump i-a spus pe nume nebunului criminal din Coreea de Nord

Se indignează unii că Trump i-a spus pe nume nebunului criminal din Coreea de Nord. Aceiaşi erau umezi de emoție când Trudeau, Obama sau Şora făceau exerciții de stil şi empatie la moartea lui Fidel Castro. La pubelele ideologice stângiste (BBC, France 24, Euronews etc.) preşedintele celei mai fabuloase democrații e tratat la fel ca sinistrul criminal nord-coreean.

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi

Se indignează unii că Trump i-a spus pe nume nebunului criminal din Coreea de Nord. Aceiaşi erau umezi de emoție când Trudeau, Obama sau Şora făceau exerciții de stil şi empatie la moartea lui Fidel Castro.
La pubelele ideologice stângiste (BBC, France 24, Euronews etc.) preşedintele celei mai fabuloase democrații e tratat la fel ca sinistrul criminal nord-coreean.

Şi ne mai mirăm că am stat 45 de ani, absurd şi inutil, sub comunism… Dacă era după intelighenția occidentală, ni se explica azi la aceste glorioase televiziuni ce criminal e capitalismul şi ce fericiți suntem că Nicuşor Ceauşescu, reales la al XIX-lea congres, are grijă de silueta noastră şi combate eficient fascismul.

Noroc că nu intelighenția academică occidentală a decis politica lumii în 1988-89, ci tot un președinte republican, un actoraș pe nume Reagan, pe care genialii intelectuali stângiști și editocrația euro-atlantică îl detestau la fel de mult ca pe Trump.

Comunismul

Comunismul nu a fost doar o mişcare politică totalitară, care a preluat violent puterea, ci o religie politică geloasă şi resentimentară, cu o castă sacerdotală, cu misionari, neofiți şi farisei, cu ceremonii şi procesiuni, cu paradis şi iad instituționalizate în Primăverii sau la Piteşti şi Aiud, cu promisiuni mesianice şi pedepse satanice, cu nomenclaturi de îngeri oficiali şi legiuni de demoni imaginari, cu o sete diabolică de a crea cu forța un om nou într-o lume nouă.

Caricatură a credinței, comunismul nu ştia ce înseamnă să stai la poartă şi să bați, asemenea lui Hristos: el spărgea uşa în miez de noapte şi bătea la propriu. Convertirile pe care le căuta nu erau act de credință şi parcurs liber al omului lăuntric, ci adeziuni silnice şi laşități oportuniste.
Omul nou al creştinismului e renăscut prin har şi virtute, prin buna lucrare şi schimbarea minții. Omul nou al comunismului era obținut cu forța, prin teroare şi viciu, prin delațiune şi crimă, după exterminarea omului vechi.

E totalitară orice ideologie care vrea să creeze prin violență politică, administrativă sau propagandistică un om nou, să reeduce, să formateze mental, să uniformizeze, să încoloneze, să dicteze rețete de fericire. Tocmai fiindcă am trăit comunismul ne opunem, instinctiv sau conştient, oricărui avatar al acestuia.

Sursa: https://www.facebook.com/adrian.papahagi

Leave a Reply

Your email address will not be published.