Slănic Prahova

În secolul al XVII-lea, zona era locuită de moșneni, care au vândut în 1685 un teren spătarului Mihai Cantacuzino, în schimbul sumei de 700 de taleri. Acesta a deschis o ocnă de sare pe Valea Verde în 1688. În 1713, spătarul a donat moșia sa mănăstirii Colțea.

Slanic Prahova este recunoscuta ca fiind o statiune balneoclimaterica, linistita, cu aer curat la doar 45 km de Ploiesti.

An de an Slanic Prahova atrage tot mai multi turisti datorita zonei frumoase in care se afla, drumul accesibil, aerului curat, numeroasele tratamente pe care le puteti face aici si importante obiective turistice din jurul statiunii.

Slanic Prahova, obiective turistice

Vechea mina de explorare a sarii, “Unirea”, situata la 220 m adancime gazduieste acum doua saloane folosite ca sanatariu subteran;
Cele 4 biserici de la Slanic Prahova sunt considerate adevarate monumente de arhitectura;
Casa Popa Vutu – construita in 1800-devenita Muzeul de arta al localitatii Slanic Prahova si Casa Memoriala Nicolae Iorga;
Muntele de Sare din incinta Strandului cu apa sarata Baia Baciului;
Statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare, de artistul Iustin Nastase;
Lacul sau Grota Miresii (425 m patrati, 20 m adancime), format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare;

Manastirea Crasna.

Cel mai apreciat punct turistic al orasului Slanic Prahova il constituie Salina. Cu o suprafata totala de 78.000 metri patrati, aeraj pe cale naturala si o temperatura constanta de 12 grade Celsius, sanatoriul amenajat in incinta Salinei are o capacitate de 50 locuri si ofera tratamente eficiente in tratarea problemelor pulmonare. In Salina din Slanic Prahova mai sunt amenajate locuri de joaca, un teren de sport, o sala cu mese de biliard si un bufet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.