Știu că n-am să mă fac auzit

Știu că n-am să mă fac auzit, dar scriu aceste fraze ca să am măcar conștiința împăcată că am încercat să mă fac auzit.

manuale unice de toata jena
manuale unice de toata jena

Pe vremea lui Ceaușescu un activist al PCR i-a cerut unui sculptor să-l reprezinte pe Eminescu tuns (fiindcă tinerilor li se interzicea să poarte plete).Am fost atunci inspirat și i-am explicat activistului că asta ar reprezenta un afront adus lui Marx, și el… netuns. Argumentul meu a avut efect.

Astăzi nu știu cu ce l-am putea convinge pe un activist al PSD că ia o hotârâre aberantă revenind la manualele unice. Acest nou tip de activist este cu totul impermeabil la argumente. Știu că mă aflam cândva la un talk-show televizat la care participa și Liviu Pop, actualul ministru al educației și i-am explicat fără urmă de dispreț că face o greșeală ireparabilă apărându-l pe Victor Ponta de acuzația de plagiat. I-am vorbit din toată inima: „Lăsăm la o parte imoralitatea atitudinii dv., dar vă compromiteți, vă bateți joc de propria dv. biografie. Sunteți un om încă tânăr, de ce să vă legați o ghiulea de cv-ul dv.?” Liviu Pop a roșit puțin (ceea ce mi s-a părut un semn bun), dar și-a revenit repede și mi-a respins intervenția. Apoi, viața a dovedit că știa mai bine decât mine cum se face azi o carieră. Ca apărător al unui plagiator a ajuns ministru al educației.

Ce aș putea să-i spun unui asemenea om ca să îl fac să înțeleagă că își bate joc de copiii din România condamnându-i la uniformizare? Și mai ales ca să-l facă să-i pese de soarta copiilor. Oricum există programă școlară, care asigură existența unui fond comun de cunoștințe. Trebuie să interzicem creativitatea autorilor de manuale? Trebuie să blocăm competiția, diversitatea, care fac farmecul învățăturii și al vieții înseși? Trebuie să tundem din nou populația României după placul unui activist de azi?

Știu că n-am să mă fac auzit, dar scriu aceste fraze ca să am măcar conștiința împăcată că am încercat să mă fac auzit.

Sursa: https://www.facebook.com/alex.stefanescu.104

Leave a Reply

Your email address will not be published.